Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z fasolką szparagową.

Zupa z fasolką szparagową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1423 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 431

Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym.

Składniki

  • ziemniaki 2 szt.
  • filet z kurczaka cały
  • fasolka szparagowa
  • marchewka 2 szt.
  • seler połowa małego
  • por kawałek 5 cm
  • Koperek
  • nać selera
  • Natka pietruszki
  • woda 2 litry
  • śmietana 30% do zabielenia
  • listki laurowe 3 sztuki
  • ziele angielskie 5-6 ziaren
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, seler i marchew myjemy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, por kroimy w plasterki. Zagotowujemy wodę i do gotującej wody wkładamy wymyty, pokrojony na 4 części filet i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki, solimy, pieprzymy i gotujemy do miękkości.

  2. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy zupę śmietaną. Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń