Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 394
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11855
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 472
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 708
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 394
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11855
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 472
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 708
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew myjemy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na 3 centymetrowe kawałki, por kroimy w plasterki. Zagotowujemy wodę i do gotującej wody wkładamy wymyty, pokrojony na 4 części filet i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki, solimy, pieprzymy i gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie, zabielamy zupę śmietaną. Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!