Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka zupa z fasolką szparagową i mielonym mięsem z indyka
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2465
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2465
Składniki
Pora pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce, ząbek czosnku posiekać. W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać marchewkę i pora, smażyć ok 5 minut mieszając.
Warzywa lekko zgarnąć na boki, dodać mięso i czosnek, smażyć ok 5-10 minut, rozdzielając mięso na mniejsze kawałki, wszystko dobrze zmieszać i zalać wywarem, dodać liście laurowe i ziele, posolić.
Gotować 10 minut, w czasie gotowania obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, fasolkę pokroić w krótsze kawałki. Dodać do zupy ziemniaki, 3 minuty potem fasolkę i gotować całość kolejne 10-15 minut aż ziemniaki i fasolka zmiękną.
rochę gorącej zupy zmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dodać koperek, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień.