Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa z fasolki szparagowej to idealne danie na letni obiad. Włoszczyzna z dodatkiem fasolki zatopiona w lekkim bulionie to świetny pomysł na lekki, choć pożywny obiad dla całej rodziny. Zupę możesz podawać samodzielnie lub z kromką świeżego chleba. Nie zawiera w sobie śmietany ani zasmażki, więc spodoba się osobom na diecie lekkostrawnej, weganom lub dbającym o szczupłą sylwetkę.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końcówki i przetnij na połowy. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obierz. Marchewkę i pietruszkę posiekaj w plasterki, a ziemniaki i seler pokrój w kostkę. Cebulkę obierz i nadziej ją goździkami. W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć pokrojone warzywa wraz z nadzianą goździkami cebulką. Przesmaż kilka minut na wolnym ogniu (mieszając od czasu do czasu), aż całość zacznie ładnie pachnieć. Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie, zalej bulionem lub wodą, przykryj pokrywką garnek i gotuj zupę 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.
Ugotowaną zupę z fasolki dopraw solą, czarnym pieprzem i domową jarzynką. Wyjmij cebulę, listki laurowe i ziele angielskie, po czym nalewaj zupę do talerzy, udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj.