Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa z fasolki szparagowej to idealne danie na letni obiad. Włoszczyzna z dodatkiem fasolki zatopiona w lekkim bulionie to świetny pomysł na lekki, choć pożywny obiad dla całej rodziny. Zupę możesz podawać samodzielnie lub z kromką świeżego chleba. Nie zawiera w sobie śmietany ani zasmażki, więc spodoba się osobom na diecie lekkostrawnej, weganom lub dbającym o szczupłą sylwetkę.
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4920
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 639
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4920
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końcówki i przetnij na połowy. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obierz. Marchewkę i pietruszkę posiekaj w plasterki, a ziemniaki i seler pokrój w kostkę. Cebulkę obierz i nadziej ją goździkami. W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć pokrojone warzywa wraz z nadzianą goździkami cebulką. Przesmaż kilka minut na wolnym ogniu (mieszając od czasu do czasu), aż całość zacznie ładnie pachnieć. Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie, zalej bulionem lub wodą, przykryj pokrywką garnek i gotuj zupę 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.
Ugotowaną zupę z fasolki dopraw solą, czarnym pieprzem i domową jarzynką. Wyjmij cebulę, listki laurowe i ziele angielskie, po czym nalewaj zupę do talerzy, udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj.