Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, mama, robię i ja. Najlepsza!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15396
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15396
Składniki
Mięso zalej 2,5 litr wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyść i obierz. Dodaj do mięsa. Ugotuj wywar (u mnie ok. pół godziny). Umytą fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wyciągnij mięso z warzywami. Do bulionu włóż fasolkę. Po 10 minutach dodaj ziemniaki. Gotuj przez ok. 10 minut. Włoszczyznę pokrój w kostkę, marchew w plastry (bez pora). Dodaj do zupy. Dołóż rozdrobnione mięso. Przypraw octem. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku cukrem i solą. Zupa powinna mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.