Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 3163

Taką zupę robiła moja babcia, mama, robię i ja. Najlepsza!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z fasolki na słodko-kwaśno

Przygotowanie

  1. Mięso zalej 2,5 litr wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyść i obierz. Dodaj do mięsa. Ugotuj wywar (u mnie ok. pół godziny). Umytą fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wyciągnij mięso z warzywami. Do bulionu włóż fasolkę. Po 10 minutach dodaj ziemniaki. Gotuj przez ok. 10 minut. Włoszczyznę pokrój w kostkę, marchew w plastry (bez pora). Dodaj do zupy. Dołóż rozdrobnione mięso. Przypraw octem. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku cukrem i solą. Zupa powinna mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń