Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, mama, robię i ja. Najlepsza!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25777
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2825
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1341
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25777
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2825
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1341
Składniki
Mięso zalej 2,5 litr wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyść i obierz. Dodaj do mięsa. Ugotuj wywar (u mnie ok. pół godziny). Umytą fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wyciągnij mięso z warzywami. Do bulionu włóż fasolkę. Po 10 minutach dodaj ziemniaki. Gotuj przez ok. 10 minut. Włoszczyznę pokrój w kostkę, marchew w plastry (bez pora). Dodaj do zupy. Dołóż rozdrobnione mięso. Przypraw octem. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku cukrem i solą. Zupa powinna mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.