Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę robiła moja babcia, mama, robię i ja. Najlepsza!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2032
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2032
Składniki
Mięso zalej 2,5 litr wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyść i obierz. Dodaj do mięsa. Ugotuj wywar (u mnie ok. pół godziny). Umytą fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wyciągnij mięso z warzywami. Do bulionu włóż fasolkę. Po 10 minutach dodaj ziemniaki. Gotuj przez ok. 10 minut. Włoszczyznę pokrój w kostkę, marchew w plastry (bez pora). Dodaj do zupy. Dołóż rozdrobnione mięso. Przypraw octem. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku cukrem i solą. Zupa powinna mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.