Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolki szparagowej to zupa którą ugotujemy z fasolki świeżej jak i mrożonej. To super pomysł na letni , delikatny obiad.
garnek, patelnia, sitko, nóż, deska, łyżka drewniana,
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 560
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 392
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 560
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 392
Składniki
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki , opłukać i odsączyć na sitku. Na głębszej patelni na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę. Por po oczyszczeniu przekroić wzdłuż na pół i pokroić na półplasterki, dodać do podsmażonej cebuli. Podsmażając dodać posiekane ząbki czosnku, obraną pokrojoną w plastry marchewkę, pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Wymieszać i dalej podsmażać co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażać jeszcze około 3 minut. Bulion doprowadzić do zagotowania , po czym przełożyć zawartość patelni , dodać przygotowaną wcześniej fasolkę szparagową i gotować około 15 - 20 minut. Doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem, dodać kurkumę i wymieszać. Garnek zdjąć z ognia , zabielić śmietaną i na koniec dodać posiekaną natkę lub koperek.
Zupa z fasolki szparagowej gotowa do podania.