Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna, pożywna.
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5465
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5465
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Składniki
Z porcji rosołowej z solą, pieprzem, zielem i liściem ugotowac wywar. Wyjąc porcję, dodac cukier i blanszowac w nim umytą fasolkę przez ok. 10 minut. (Ja lubię w całości ale można ją połamac na mniejsze kawałki).
Wyjąc gotową fasolkę, do wywaru dodac warzywa starkowane na drobnej tarce do warzyw. Gotowac, przyprawic do smaku.
W tym czasie przygotowac klopsiki (wielkości kuleczek o średnicy ok. 1-1,5 cm) z mięsa, jaja i odciśniętej bułki. Można je ugotowac w rosole lub obsmażyc na złoto.
Gotową zupę zabielic śmietanką, wrzucic fasolkę.
Do talerzy nałożyc klopsiki, zalac zupą. Podawac gorące. Smacznego.