Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna, pożywna.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 236
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 55
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 236
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 55
Składniki
Z porcji rosołowej z solą, pieprzem, zielem i liściem ugotowac wywar. Wyjąc porcję, dodac cukier i blanszowac w nim umytą fasolkę przez ok. 10 minut. (Ja lubię w całości ale można ją połamac na mniejsze kawałki).
Wyjąc gotową fasolkę, do wywaru dodac warzywa starkowane na drobnej tarce do warzyw. Gotowac, przyprawic do smaku.
W tym czasie przygotowac klopsiki (wielkości kuleczek o średnicy ok. 1-1,5 cm) z mięsa, jaja i odciśniętej bułki. Można je ugotowac w rosole lub obsmażyc na złoto.
Gotową zupę zabielic śmietanką, wrzucic fasolkę.
Do talerzy nałożyc klopsiki, zalac zupą. Podawac gorące. Smacznego.