Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna, pożywna.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 47
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 53
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 103
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 47
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 53
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 103
Składniki
Z porcji rosołowej z solą, pieprzem, zielem i liściem ugotowac wywar. Wyjąc porcję, dodac cukier i blanszowac w nim umytą fasolkę przez ok. 10 minut. (Ja lubię w całości ale można ją połamac na mniejsze kawałki).
Wyjąc gotową fasolkę, do wywaru dodac warzywa starkowane na drobnej tarce do warzyw. Gotowac, przyprawic do smaku.
W tym czasie przygotowac klopsiki (wielkości kuleczek o średnicy ok. 1-1,5 cm) z mięsa, jaja i odciśniętej bułki. Można je ugotowac w rosole lub obsmażyc na złoto.
Gotową zupę zabielic śmietanką, wrzucic fasolkę.
Do talerzy nałożyc klopsiki, zalac zupą. Podawac gorące. Smacznego.