Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna, pożywna.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11162
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41876
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4984
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45835
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11162
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41876
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4984
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45835
Składniki
Z porcji rosołowej z solą, pieprzem, zielem i liściem ugotowac wywar. Wyjąc porcję, dodac cukier i blanszowac w nim umytą fasolkę przez ok. 10 minut. (Ja lubię w całości ale można ją połamac na mniejsze kawałki).
Wyjąc gotową fasolkę, do wywaru dodac warzywa starkowane na drobnej tarce do warzyw. Gotowac, przyprawic do smaku.
W tym czasie przygotowac klopsiki (wielkości kuleczek o średnicy ok. 1-1,5 cm) z mięsa, jaja i odciśniętej bułki. Można je ugotowac w rosole lub obsmażyc na złoto.
Gotową zupę zabielic śmietanką, wrzucic fasolkę.
Do talerzy nałożyc klopsiki, zalac zupą. Podawac gorące. Smacznego.