Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I poszło. Było, pysznie i aromatycznie. Przepis zaczerpnięty od Jamie'go Oliver'a.
Czosnek i cebulę kroimy w cienkie plasterki.
Przycinamy i kroimy koper włoski również w cienkie plasterki.
Wkładamy warzywa do dużego garnka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju kokosowego.
Zmniejszamy płomień do małego, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 min regularnie mieszając i wlewając trochę wody dla rozrzedzenia ( jeżeli zajdzie taka potrzeba ), aż zmiękną i staną się lepkie.
Wkruszamy kostkę bulionową ( Lub doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem ), dodajemy fasolę wraz z zalewą i wlewamy 750ml wrzątku.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min.
Miksujemy blenderem do odpowiedniej konsystencji.
Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, natką pietruszki i szczyptą płatków chilli.
W między czasie gdy wszystko się gotuje, wbijamy jajko do miski, wsypujemy starty cheddar i płatki chilli.
Rozgniatamy nasiona fenkułu, dosypujemy do miski i wszystko dokładnie mieszamy.
Chleb kroimy w cienki paski i obtaczamy w masie jajecznej.
Smażymy z obydwu stron na rumiano.
Według gustu do zupy dodajemy jogurt lub śmietanę.
Smacznego!!!
Proste danie z kurczakiem,koper włoski z przyprawami nadaje kurczakowi lekko...
Odsłon: 1317
Idealna, soczysta pieczeń o lekko anyżowym smaku.
Odsłon: 23162
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 18
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 161
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 123
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 18
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 161
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 123
Składniki
Czosnek i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Przycinamy i kroimy koper włoski również w cienkie plasterki. Wkładamy warzywa do dużego garnka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju kokosowego. Zmniejszamy płomień do małego, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 min regularnie mieszając i wlewając trochę wody dla rozrzedzenia ( jeżeli zajdzie taka potrzeba ), aż zmiękną i staną się lepkie. Wkruszamy kostkę bulionową ( Lub doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem ), dodajemy fasolę wraz z zalewą i wlewamy 750ml wrzątku. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Miksujemy blenderem do odpowiedniej konsystencji. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, natką pietruszki i szczyptą płatków chilli. W między czasie gdy wszystko się gotuje, wbijamy jajko do miski, wsypujemy starty cheddar i płatki chilli. Rozgniatamy nasiona fenkułu, dosypujemy do miski i wszystko dokładnie mieszamy. Chleb kroimy w cienki paski i obtaczamy w masie jajecznej. Smażymy z obydwu stron na rumiano. Według gustu do zupy dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Zupy
Barszcz ze szczawiu z ziemniakami tłuczonymi
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 58
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a...
Odsłon: 102