Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I poszło. Było, pysznie i aromatycznie. Przepis zaczerpnięty od Jamie'go Oliver'a.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 250
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1172
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 223
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 250
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1172
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 223
Składniki
Czosnek i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Przycinamy i kroimy koper włoski również w cienkie plasterki. Wkładamy warzywa do dużego garnka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju kokosowego. Zmniejszamy płomień do małego, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 min regularnie mieszając i wlewając trochę wody dla rozrzedzenia ( jeżeli zajdzie taka potrzeba ), aż zmiękną i staną się lepkie. Wkruszamy kostkę bulionową ( Lub doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem ), dodajemy fasolę wraz z zalewą i wlewamy 750ml wrzątku. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Miksujemy blenderem do odpowiedniej konsystencji. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, natką pietruszki i szczyptą płatków chilli. W między czasie gdy wszystko się gotuje, wbijamy jajko do miski, wsypujemy starty cheddar i płatki chilli. Rozgniatamy nasiona fenkułu, dosypujemy do miski i wszystko dokładnie mieszamy. Chleb kroimy w cienki paski i obtaczamy w masie jajecznej. Smażymy z obydwu stron na rumiano. Według gustu do zupy dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!!!