Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i lekka zupa bez mięsa.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2668
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 262
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2613
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2668
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 262
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2613
Składniki
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i kroimy w kostkę. Groszek płuczemy ,usuwamy łykowate fragmenty fasolki. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę ,lekko zasmażamy dolewamy bulion i zagotowujemy całość ciągle mieszając. Dodajemy groszek ,marchewkę pokrojoną w półtalarki ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zdejmujemy z ognia ,dodajemy śmietanę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę rozlewamy do talerzy ,posypujemy jajkami pokrojonymi w kostkę.