Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i lekka zupa bez mięsa.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7626
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2729
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7626
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2729
Składniki
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i kroimy w kostkę. Groszek płuczemy ,usuwamy łykowate fragmenty fasolki. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę ,lekko zasmażamy dolewamy bulion i zagotowujemy całość ciągle mieszając. Dodajemy groszek ,marchewkę pokrojoną w półtalarki ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zdejmujemy z ognia ,dodajemy śmietanę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę rozlewamy do talerzy ,posypujemy jajkami pokrojonymi w kostkę.