Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z grzybów leśnych z makaronem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Marchewkę, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora posiekać. W garnku rozgrzać olej i 1 łyżkę masła, dodać warzywa i podsmażyć 10 minut. Dodać ziele, pieprz w ziarnach i liście laurowe, zalać 2,5 litrami wody. Dodać rozkruszone suszone grzyby. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i chwilę podsmażyć, dodać grzyby, smażyć ok 10- 15 minut, aż będą rumiane, posolić obficie i popieprzyć podczas smażenia, przełożyć do garnka z warzywami. Całość gotować 20 minut, odlać trochę wody z gotowania, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny, na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.