Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z grzybów leśnych z makaronem
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 17753
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 33
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 422
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 33
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 422
Składniki
Marchewkę, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora posiekać. W garnku rozgrzać olej i 1 łyżkę masła, dodać warzywa i podsmażyć 10 minut. Dodać ziele, pieprz w ziarnach i liście laurowe, zalać 2,5 litrami wody. Dodać rozkruszone suszone grzyby. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i chwilę podsmażyć, dodać grzyby, smażyć ok 10- 15 minut, aż będą rumiane, posolić obficie i popieprzyć podczas smażenia, przełożyć do garnka z warzywami. Całość gotować 20 minut, odlać trochę wody z gotowania, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny, na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Zupy
Żurek wielkanocny z pulpecikami z białej kiełbasy i tłuczonymi ziemniakami
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 39
Zupa serowo-cebulowa
Pyszna i aromatyczna zupa. bardzo sycąca i uwielbiana przez dzieci i dorosły...
Odsłon: 230