Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z grzybów leśnych z makaronem
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30523
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30523
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Składniki
Marchewkę, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora posiekać. W garnku rozgrzać olej i 1 łyżkę masła, dodać warzywa i podsmażyć 10 minut. Dodać ziele, pieprz w ziarnach i liście laurowe, zalać 2,5 litrami wody. Dodać rozkruszone suszone grzyby. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i chwilę podsmażyć, dodać grzyby, smażyć ok 10- 15 minut, aż będą rumiane, posolić obficie i popieprzyć podczas smażenia, przełożyć do garnka z warzywami. Całość gotować 20 minut, odlać trochę wody z gotowania, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny, na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.