Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru dodaje jej zielona pasta curry.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 41
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 174
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 136
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 41
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 174
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 136
Składniki
Z kurczaka, warzyw i przypraw gotujemy wywar. Ja robiłam go w szybkowarze - od momentu złapania ciśnienia gotowałam 30 minut. Kurczak powinien ładnie odchodzić od kości. Wywar odcedzamy. Kurczaka, po lekkim ostudzeniu, obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po 15 minutach odcedzamy i kroimy w paski. Jarmuż i paprykę kroimy na kawałki, a cebulę w piórka. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Do gorącego bulionu dodajemy pastę curry, grzyby mun, cebulę i paprykę. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy kurczaka, kukurydzę i jarmuż, gotujemy jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy. Przed samym podaniem dodajemy makaron i mieszamy. Zupę podajemy posypaną sezamem.