Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior z kurczakiem idealny na szybki obiad
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17212
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 67
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 143
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17212
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 67
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 143
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Składniki
Skrzydełka gotujemy do miękkości,dodajemy sól,pieprz do smaku.W osobnym garnku gotujemy kalafior na pół twardo.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki doprawiamy przyprawą z kurczaka oraz czosnkiem granulowanym. Smażymy mięso na złoto i dodajemy razem z kalafiorem i obranymi skrzydełkami. gotujemy 10 min zalewamy śmietaną 30 %.