Zupy Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
kalarepki i marchew obrac i pokroic w cienki " makaronik",cebule drobno posiekać
na patelni rozgrzac maslo i wlożyc pokrojone warzywa ,lekko przesmazyć ale nie rumienić,przełozyc do garnka,wlac 1,50 l wody ,dodac przyprawy i kostki
do wrzacej zupy dodać makaron lub jak kto woli kilka ziemniaków drobno pokrojonych,dodac smietanę,doprawic do smaku maggi
zupę mozna zgęścić mąką rozmieszana z mlekiem ,ale wtedy nie dodajemy makaronu
na koniec zupę posypać koperkiem i podawać
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 05 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Sorry,ale jak można świeże młode warzywa spieprzyć kostkami bulionowymi ? Przecież można ugotować świeży wywar czy to mięsny,czy warzywny !1 Kto głosował? | Odpowiedz

nonka 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupka Pani Jagodo!Serdecznie pozdrawiam:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Już mi pachnie,zaczekam tylko na nasze krajowe kalarepki.Do ulubionych.5 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 24 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Tego typu zupy mogę jeść codziennie. Oczywiście do ulubionych.5 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 24 maja 2010Zgłoś do usunięcia
To są moje smaki Pani Jagodo:) u mnie dziś cukiniowa, ale jeszcze w tym tygodniu będzie właśnie taka z kalarepki.Pozdrawiam.
5 Kto głosował? | Odpowiedz

Manuela73 22 maja 2010Zgłoś do usunięcia
fajna zupka, aż czuć smak młodych jarzynek:)5 Kto głosował? | Odpowiedz