Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12995
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12995
Składniki
kalarepki i marchew obrac i pokroic w cienki " makaronik",cebule drobno posiekać
na patelni rozgrzac maslo i wlożyc pokrojone warzywa ,lekko przesmazyć ale nie rumienić,przełozyc do garnka,wlac 1,50 l wody ,dodac przyprawy i kostki
do wrzacej zupy dodać makaron lub jak kto woli kilka ziemniaków drobno pokrojonych,dodac smietanę,doprawic do smaku maggi
zupę mozna zgęścić mąką rozmieszana z mlekiem ,ale wtedy nie dodajemy makaronu
na koniec zupę posypać koperkiem i podawać