Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5025
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5025
Składniki
kalarepki i marchew obrac i pokroic w cienki " makaronik",cebule drobno posiekać
na patelni rozgrzac maslo i wlożyc pokrojone warzywa ,lekko przesmazyć ale nie rumienić,przełozyc do garnka,wlac 1,50 l wody ,dodac przyprawy i kostki
do wrzacej zupy dodać makaron lub jak kto woli kilka ziemniaków drobno pokrojonych,dodac smietanę,doprawic do smaku maggi
zupę mozna zgęścić mąką rozmieszana z mlekiem ,ale wtedy nie dodajemy makaronu
na koniec zupę posypać koperkiem i podawać