Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kalarepy to popularne, sezonowe danie, które świetnie sprawdzi się w upalne dni. Jest pyszna, sycąca i prosta w wykonaniu. Charakteryzuje się ciekawym, lekko słodkim smakiem, z nutą ostrości i orzechowego posmaku. Składa się z prostych warzyw, które razem z dobrze doprawionym bulionem tworzą całość zapadającą w pamięć.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 63
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 11
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4074
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 63
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 11
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4074
Składniki
Kalarepę obierz i pokrój w słupki. Możesz do zupy dodać zarówno warzywo, jak i liście bez łodyg. Cebulę obierz i posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w słupki, a ziemniaki w drobną kostkę. Natkę pietruszki także posiekaj.
W dużym garnku rozpuść łyżkę masła. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 3 minuty do zeszklenia.
Do garnka dołóż wszystkie pozostałe warzywa i natkę pietruszki. Przesmażaj wszystko razem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bulion i pieprz. Wymieszaj wszystko, przykryj i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 minut do miękkości warzyw. Od czasu do czasu mieszaj.
Zdejmij zupę z kalarepy z ognia. Dodaj łyżkę masła. Podawaj z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany.