Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna zupa z warzyw prosto z ogródka
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 74
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 72
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 74
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 72
Składniki
Bulion zagotować . Wrzucamy pieprz w kulkach i ziele angielskie oraz liść laurowy . Warzywa obieramy i myjemy , ziemniaki i kalarepę i seler kroimy w dość równą kosteczkę , marchewkę i pietruszkę kroimy w pół talarki a por w grube talarki . Brokuł obieramy na mniejsze różyczki . Do bulionu na sam początek dajemy warzywa które dłużej się gotują czyli ziemniaki , kalarepę , marchewkę , pietruszkę dopiero po chwili seler i por a na samym końcu tak około 10 minut brokuł , możemy również dodać liście z kalarepy pokrojone w mniejsze kawałki .
Zupę zaklepujemy zaklepką ; w wodzie rozmieszać śmietanę , mąkę i wlewamy do zupy , Energicznie mieszamy na sam koniec doprawiamy do smaku .