Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty włoskiej

Zupa z kapusty włoskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51871

Dodano:

Odsłon: 5084

O :) Wiadomo jak to jest....kupuje się i zostaje...

Składniki

  • mała główka kapusty włoskiej
  • 200 g białej kiełbasy
  • 400 g młodych ziemniaków
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sol ,pieprz
  • cząber
  • majeranek
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki pszennej
  • 1/4 szklanki wody
  • świeży koperek
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kapusty włoskiej

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrałem i pokroiłem w kostkę. Zalałem bulionem warzywnym. Gotowałem do półtwardości ziemniaków. Dodałem białą kiełbasę i poszatkowaną kapustę. Doprawiłem ziołami ,gotowałem do czasu kiedy wszystkie składniki \"przegryzły\" się.

    Śmietanę ,mąkę i wodę zmieszałem tak aby nie było grudek. Wlałem zaprawę do zupy. Lekko podgotowałem. Dodałem świeżo posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń