Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ów kapuśniak jest niesamowicie aromatyczny i delikatny w smaku. Łatwy i szybki w przygotowaniu. No i można zrobić na dwa dni :P Nie muszę pisać, że wyśmienitym dodatkiem do zupy są ugotowane żeberka. Dzięki mięsu, zupa jest niezwykle pożywna. Godna również polecenia przeze mnie, więc polecam Arek Gie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny. Płomień zmniejszamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, startą na dużych oczkach marchew, ziemniaki pokrojone w kostkę i płaską łyżeczkę soli. Całość gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.