Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ów kapuśniak jest niesamowicie aromatyczny i delikatny w smaku. Łatwy i szybki w przygotowaniu. No i można zrobić na dwa dni :P Nie muszę pisać, że wyśmienitym dodatkiem do zupy są ugotowane żeberka. Dzięki mięsu, zupa jest niezwykle pożywna. Godna również polecenia przeze mnie, więc polecam Arek Gie
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny. Płomień zmniejszamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, startą na dużych oczkach marchew, ziemniaki pokrojone w kostkę i płaską łyżeczkę soli. Całość gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.