Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ów kapuśniak jest niesamowicie aromatyczny i delikatny w smaku. Łatwy i szybki w przygotowaniu. No i można zrobić na dwa dni :P Nie muszę pisać, że wyśmienitym dodatkiem do zupy są ugotowane żeberka. Dzięki mięsu, zupa jest niezwykle pożywna. Godna również polecenia przeze mnie, więc polecam Arek Gie
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1040
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1040
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny. Płomień zmniejszamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, startą na dużych oczkach marchew, ziemniaki pokrojone w kostkę i płaską łyżeczkę soli. Całość gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.