Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z karasi z cytryną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1401
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1401
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Sprawione ryby oraz oczyszczoną włoszczyznę i cebulę zalej 2 litrami wody. Dodaj szczyptę soli, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy, kawałeczek chili. Gotuj 40 minut.
Wyjmij ryby. Obierz z ości. Większe porcje ryby odłóż. Bulion przecedź przez sito. Do bulionu włóż pokruszone kawałki ryby, cebulę i zmiksuj.
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, wlej do zupy, zagotuj. Przypraw. Do każdej porcji włóż kawałki ryby. Udekoruj plasterkami cytryny, płatkami chili, świeżym koperkiem.Źródło: Dobry Tydzień