Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z karasi z cytryną"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 97
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 97
Składniki
Sprawione ryby oraz oczyszczoną włoszczyznę i cebulę zalej 2 litrami wody. Dodaj szczyptę soli, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy, kawałeczek chili. Gotuj 40 minut.
Wyjmij ryby. Obierz z ości. Większe porcje ryby odłóż. Bulion przecedź przez sito. Do bulionu włóż pokruszone kawałki ryby, cebulę i zmiksuj.
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, wlej do zupy, zagotuj. Przypraw. Do każdej porcji włóż kawałki ryby. Udekoruj plasterkami cytryny, płatkami chili, świeżym koperkiem.Źródło: Dobry Tydzień