Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana przez nas zupa z kaszą gryczaną to pełne smaku, rozgrzewające danie, które doskonale łączy zdrowie i smak. Kasza gryczana nadaje jej wyjątkowy charakter, a dodatek warzyw sprawia, że jest pożywna i idealna na każdą porę roku. Spróbuj naszego przepisu już dziś!
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 285
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4717
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 506
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 285
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4717
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 506
Składniki
Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Umyj i obierz ziemniaki, marchewki oraz seler. Dodatkowo pokrój ziemniaki i seler w drobną kostkę. Do wody dorzuć pora, natkę pietruszki, marchewki. Posól do smaku. Zacznij gotować bulion.
W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki pieczarki. Przesmaż je delikatnie na oliwie. Dodaj posiekaną cebulkę.
Gdy warzywa na bulion będą miękkie, wyłów je. Do garnka dodaj kaszę. Gdy zupa zacznie się gotować dodaj pokrojone na drobno różyczki kalafiora, ziemniaki, seler. Następnie dodaj pieczarki. Delikatnie przykryj pokrywką i gotuj 15 minut.
Przed podaniem przypraw zupę pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.