Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana przez nas zupa z kaszą gryczaną to pełne smaku, rozgrzewające danie, które doskonale łączy zdrowie i smak. Kasza gryczana nadaje jej wyjątkowy charakter, a dodatek warzyw sprawia, że jest pożywna i idealna na każdą porę roku. Spróbuj naszego przepisu już dziś!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 447
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 447
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Składniki
Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Umyj i obierz ziemniaki, marchewki oraz seler. Dodatkowo pokrój ziemniaki i seler w drobną kostkę. Do wody dorzuć pora, natkę pietruszki, marchewki. Posól do smaku. Zacznij gotować bulion.
W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki pieczarki. Przesmaż je delikatnie na oliwie. Dodaj posiekaną cebulkę.
Gdy warzywa na bulion będą miękkie, wyłów je. Do garnka dodaj kaszę. Gdy zupa zacznie się gotować dodaj pokrojone na drobno różyczki kalafiora, ziemniaki, seler. Następnie dodaj pieczarki. Delikatnie przykryj pokrywką i gotuj 15 minut.
Przed podaniem przypraw zupę pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.