Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana przez nas zupa z kaszą gryczaną to pełne smaku, rozgrzewające danie, które doskonale łączy zdrowie i smak. Kasza gryczana nadaje jej wyjątkowy charakter, a dodatek warzyw sprawia, że jest pożywna i idealna na każdą porę roku. Spróbuj naszego przepisu już dziś!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98780
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98780
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Umyj i obierz ziemniaki, marchewki oraz seler. Dodatkowo pokrój ziemniaki i seler w drobną kostkę. Do wody dorzuć pora, natkę pietruszki, marchewki. Posól do smaku. Zacznij gotować bulion.
W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki pieczarki. Przesmaż je delikatnie na oliwie. Dodaj posiekaną cebulkę.
Gdy warzywa na bulion będą miękkie, wyłów je. Do garnka dodaj kaszę. Gdy zupa zacznie się gotować dodaj pokrojone na drobno różyczki kalafiora, ziemniaki, seler. Następnie dodaj pieczarki. Delikatnie przykryj pokrywką i gotuj 15 minut.
Przed podaniem przypraw zupę pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.