Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa do esencja oszczędnego gotowania, przygotowana z tego, co poniewiera się w lodówce ;) Jej podstawią jest dobra kiełbasa i pomidory. Można do niej dodać ciecierzycę, makaron czy ryż, nie straci smaku. Zupa ta to pyszne, sycące, jednogarnkowe danie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie kroimy czosnek i cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy koncentrat i dusimy około 5minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z ziemniakami. Doprawiamy do smaku. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 10 minut aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, chwilę gotujemy.