Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa do esencja oszczędnego gotowania, przygotowana z tego, co poniewiera się w lodówce ;) Jej podstawią jest dobra kiełbasa i pomidory. Można do niej dodać ciecierzycę, makaron czy ryż, nie straci smaku. Zupa ta to pyszne, sycące, jednogarnkowe danie.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 709
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 723
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 709
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 723
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie kroimy czosnek i cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy koncentrat i dusimy około 5minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z ziemniakami. Doprawiamy do smaku. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 10 minut aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, chwilę gotujemy.