Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa do esencja oszczędnego gotowania, przygotowana z tego, co poniewiera się w lodówce ;) Jej podstawią jest dobra kiełbasa i pomidory. Można do niej dodać ciecierzycę, makaron czy ryż, nie straci smaku. Zupa ta to pyszne, sycące, jednogarnkowe danie.
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie kroimy czosnek i cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy koncentrat i dusimy około 5minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z ziemniakami. Doprawiamy do smaku. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 10 minut aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, chwilę gotujemy.