Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa do esencja oszczędnego gotowania, przygotowana z tego, co poniewiera się w lodówce ;) Jej podstawią jest dobra kiełbasa i pomidory. Można do niej dodać ciecierzycę, makaron czy ryż, nie straci smaku. Zupa ta to pyszne, sycące, jednogarnkowe danie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie kroimy czosnek i cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy koncentrat i dusimy około 5minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z ziemniakami. Doprawiamy do smaku. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 10 minut aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, chwilę gotujemy.