Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak raz spróbujecie kiszonego kalafiora, to zapragniecie go stosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 616
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 791
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1593
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 616
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 791
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1593
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki. Warzywa i kiełbasę zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy sól (1/4 łyżeczki), zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Kalafior odcedzamy, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości pozostałych warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.