Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52050
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 134
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52050
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 134
Składniki
Do koło 2 litrów wody dodać umyte mięso, startą na tarce marchewkę oraz przyprawy. W osobnym garnku ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a następnie wraz z wodą, w której się gotowały, dodać do mięsa. Również w osobnym garnku ugotować do miękkości poszatkowaną kapustę, gdy mięso będzie miękkie, dodać wraz z wodą, w której się gotowała, do mięsa. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z zupy, pokroić w kostkę i dodać z powrotem. Całość wymieszać, w razie potrzeby doprawić.