Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10993
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6301
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13260
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10993
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6301
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13260
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5022
Składniki
Do koło 2 litrów wody dodać umyte mięso, startą na tarce marchewkę oraz przyprawy. W osobnym garnku ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a następnie wraz z wodą, w której się gotowały, dodać do mięsa. Również w osobnym garnku ugotować do miękkości poszatkowaną kapustę, gdy mięso będzie miękkie, dodać wraz z wodą, w której się gotowała, do mięsa. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z zupy, pokroić w kostkę i dodać z powrotem. Całość wymieszać, w razie potrzeby doprawić.