Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kiszonych ogórków na wywarze z warzyw będzie znakomitą potrawą na każdą porę roku, w szczególności na zimowe dni. :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
1. Włoszczyznę obrać, umyć, wrzucić do garnka I zalać wodą. Dodać przyprawy oraz umytego pomidora. Gotować bulion najlepiej przez kilka godzin, żeby był bardziej esencjonalny. 2. Po ugotowaniu bulionu warzywa ostudzić u zetrzeć na tarce. Pora i pomidora wyrzucić. 3. Warzywa dodać do bulionu. 4. Ogórki zetrzeć na tarce i przesmażyć na maśle na patelni. 5. Starte ogórki dodać do zupy. 6. Żółtko utrzeć z dwoma chochlami zupy. Można dodać łyżkę masła do smaku. Utrzeć mikserem i dodać do zupy. 7. Doprowadzić do zagotowania. Podawać z grzankami. Smacznego! :)