Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z kukurydzy. Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy kilka prostych składników i po chwili otrzymujemy pyszne danie. Ja do przygotowania tej zupy zawsze wykorzystuje kukurydze z puszki, wychodzi bardziej słodka. Dodatkowo doprawiam ją ostrymi przyprawami, żeby jeszcze bardziej podkręcić jej smak. Zupę z kukurydzy podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.
blender
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2430
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4411
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 374
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2430
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4411
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 374
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do patelni i dusimy pod przykryciem.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dorzucamy na patelnię. Składniki dusimy przez około 4-5 minut.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy przez około 25-30 minut.
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i chili.
Zupę z kukurydzy blendujemy na gładki krem. Podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.