Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z kukurydzy. Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy kilka prostych składników i po chwili otrzymujemy pyszne danie. Ja do przygotowania tej zupy zawsze wykorzystuje kukurydze z puszki, wychodzi bardziej słodka. Dodatkowo doprawiam ją ostrymi przyprawami, żeby jeszcze bardziej podkręcić jej smak. Zupę z kukurydzy podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.
blender
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do patelni i dusimy pod przykryciem.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dorzucamy na patelnię. Składniki dusimy przez około 4-5 minut.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy przez około 25-30 minut.
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i chili.
Zupę z kukurydzy blendujemy na gładki krem. Podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.