Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic wykwintnego, żaden górnolotny pomysł ale coś prostego i smacznego. Zupę można przygotować na wywarze warzywnym /wersja dla jaroszy/, bulionie lub niedzielnym rosole. Serwować możemy z płatkami migdałowymi, groszkiem ptysiowym lub szczyptą chili /dla podkręcenia smaku/.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Bulion/wywar/rosół zagotowujemy, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą i gotujemy na małym ogniu 15-20 min - aż kukurydza będzie mięciutka. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Gdy cebula będzie miękka dodajemy ją do wywaru z kukurydzą i całość dokładnie blendujemy. Jeśli chcemy mieć idealnie gładką zupę krem całość przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku solą, papryką słodką oraz kurkumą. Zagotowujemy i podajemy. Ja podałam z dużą szczyptą chili.