Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic wykwintnego, żaden górnolotny pomysł ale coś prostego i smacznego. Zupę można przygotować na wywarze warzywnym /wersja dla jaroszy/, bulionie lub niedzielnym rosole. Serwować możemy z płatkami migdałowymi, groszkiem ptysiowym lub szczyptą chili /dla podkręcenia smaku/.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118210
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8433
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2171
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1551
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118210
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8433
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2171
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1551
Składniki
Bulion/wywar/rosół zagotowujemy, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą i gotujemy na małym ogniu 15-20 min - aż kukurydza będzie mięciutka. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Gdy cebula będzie miękka dodajemy ją do wywaru z kukurydzą i całość dokładnie blendujemy. Jeśli chcemy mieć idealnie gładką zupę krem całość przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku solą, papryką słodką oraz kurkumą. Zagotowujemy i podajemy. Ja podałam z dużą szczyptą chili.