Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic wykwintnego, żaden górnolotny pomysł ale coś prostego i smacznego. Zupę można przygotować na wywarze warzywnym /wersja dla jaroszy/, bulionie lub niedzielnym rosole. Serwować możemy z płatkami migdałowymi, groszkiem ptysiowym lub szczyptą chili /dla podkręcenia smaku/.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Bulion/wywar/rosół zagotowujemy, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą i gotujemy na małym ogniu 15-20 min - aż kukurydza będzie mięciutka. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Gdy cebula będzie miękka dodajemy ją do wywaru z kukurydzą i całość dokładnie blendujemy. Jeśli chcemy mieć idealnie gładką zupę krem całość przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku solą, papryką słodką oraz kurkumą. Zagotowujemy i podajemy. Ja podałam z dużą szczyptą chili.