Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa aromatyczna z kurczakiem, nie będziesz musiała domowników wołać do stołu. W chłodne, ponure dni jesieni, częściej niż zwykle mamy ochotę na coś lekkiego, ale i rozgrzewającego. Nie wszyscy lubią zupy i tu się dziwię, bo dania gotowane mają mniej kalorii niż smażone. Polecam zatem idealne pierwsze danie lub pełen obiad. Spróbuj i przekonaj się sam.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2160
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2160
Składniki
1. Rozgrzewam masło w garnku, dodaję drobno pokrojone liście pietruszki, obraną startą na tarce o drobnych oczkach marchew, umyte, bardzo drobno pokrojone pieczarki. 2. Cebulę obieram, bardzo drobno kroję dodaję do warzyw. Mięso myję ususzam, usuwam błonki i kroję w kostkę. 3. Mięso przekładam do garnka, wsypuję pieprz, lubczyk sól, zalewam wodą i wrzucam kostki rosołowe. Gotuję 30 minut. 4. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i dwie minutki gotuję. 5. Zupa gotowa, podajemy z pieczywem. 6. Smacznego.