Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, smaczna i zdrowa zupa z kurczakiem
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 39
Składniki
Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler naciowy i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy kurczaka i podsmażamy kilka minut, aż straci różowy kolor. Mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
W większym rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, marchew i seler i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy mięso i gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek i kukurydzę oraz pomidory, zagotowujemy i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane zieleniną.