Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8152
Dodano: 07.08.2011
Odsłon: 17668
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler naciowy i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy kurczaka i podsmażamy kilka minut, aż straci różowy kolor. Mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
W większym rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, marchew i seler i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy mięso i gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek i kukurydzę oraz pomidory, zagotowujemy i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane zieleniną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

angel58 09 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis,muszę wypróbować,daję 5:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz