Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, smaczna i zdrowa zupa z kurczakiem
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 120
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1340
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1308
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 120
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1340
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1308
Składniki
Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler naciowy i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy kurczaka i podsmażamy kilka minut, aż straci różowy kolor. Mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
W większym rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, marchew i seler i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy mięso i gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek i kukurydzę oraz pomidory, zagotowujemy i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane zieleniną.