Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zupa. Słodko-ostra z kokosową nutą.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31278
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31278
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Kurczaka kroimy w większą kostkę, marchew, pietruszkę i czosnek na plasterki, a papryki w paski. Kukurydzą odcedzamy. W garnku gotujemy 1 litr wody z kafirem, zielem angielskim i pieprzem. Gdy woda będzie już ciepła dodajemy pastę Tom Yum i dokładnie rozprowadzamy. Do gotującej się wody z pastą dodajemy kurczaka i warzywa. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Zupę podajemy samą, bądź z ryżem lub makaronem (najlepiej sojowym albo ryżowym).