Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zupa. Słodko-ostra z kokosową nutą.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3391
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3391
Składniki
Kurczaka kroimy w większą kostkę, marchew, pietruszkę i czosnek na plasterki, a papryki w paski. Kukurydzą odcedzamy. W garnku gotujemy 1 litr wody z kafirem, zielem angielskim i pieprzem. Gdy woda będzie już ciepła dodajemy pastę Tom Yum i dokładnie rozprowadzamy. Do gotującej się wody z pastą dodajemy kurczaka i warzywa. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Zupę podajemy samą, bądź z ryżem lub makaronem (najlepiej sojowym albo ryżowym).