Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zupa. Słodko-ostra z kokosową nutą.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 712
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2805
Polecam.
Odsłon: 501
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 741
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 712
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2805
Polecam.
Odsłon: 501
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 741
Składniki
Kurczaka kroimy w większą kostkę, marchew, pietruszkę i czosnek na plasterki, a papryki w paski. Kukurydzą odcedzamy. W garnku gotujemy 1 litr wody z kafirem, zielem angielskim i pieprzem. Gdy woda będzie już ciepła dodajemy pastę Tom Yum i dokładnie rozprowadzamy. Do gotującej się wody z pastą dodajemy kurczaka i warzywa. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Zupę podajemy samą, bądź z ryżem lub makaronem (najlepiej sojowym albo ryżowym).