Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moja ulubiona zupa , czyli zupa z kurek. Przepis na tę zupę jest prosty i nieskomplikowany. Zupa wychodzi aromatyczna , pożywna i bardzo smaczna. Polecam
garnek , ręcznik papierowy, łyżka, patelnia, nóż, łyżka cedzakowa,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, włożyć do garnka razem z obranymi i przekrojonymi na połówki warzywami czyli marchewki , pietruszkę oraz seler. Całość zalać zimną wodą tak by mięso było zakryte. Dodać dużą szczyptę soli. Wstawić na gaz i doprowadzić do zagotowania, zdjąć wytworzone szumowiny, zmniejszyć płomień gazu i gotować około 40 minut. W między czasie oczyścić kurki z piasku, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie , zmieniając wodę co najmniej 2 razy, po czym wyjąć łyżką cedzakową na ręcznik papierowy i osuszyć. Duże kurki można przekroić na połówki a małe zostawić w całości. Cebulę po obraniu pokroić w mniejszą kostkę podsmażyć do zeszklenia na oleju, następnie dodać przygotowane kurki i podsmażać około 5 - 8 minut. Zdjąć z ognia i odłożyć na boku. Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w kostkę. Z rosołu wyjąć ugotowane mięso oraz ugotowane warzywa, a dodać pokrojone ziemniaki i gotować kolejne 5 minut, po czym dodać zawartość patelni czyli cebulę z kurkami. Mięso obrać od kości dodać do zupy, ugotowane warzywa rozgnieść widelcem i również doda do zupy. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki oraz posiekany lubczyk. Zupę kurkową zabielić śmietaną 30 % wymieszaną z mąką. Chwilę pogotować i wyłączyć . Smacznego
Zupa po ugotowaniu.
Zupa gotowa do podania.