Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa ma bardzo kurkowy smak, więc jest specjalnie dla miłośnilków kurek:)
Kurki płuczemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i siekamy na desce na kawałki.
Białe części dymki i 3 obrane pomidory także siekamy na kawałki.
W garnku przesmażamy na oliwie kurki i cebulę, dodajemy posiekane pomidory i gałązki tymianku.
Kiedy płyn odparuje, dorzucamy kawałki sera gorgonzola, a kiedy ser się rozpuści dodajemy śmietankę i wywar.
Kiedy całość się zagotuje, zestawiamy z ognia i miksujemy, ale nie na gładko – dobrze jest widzieć kawałki grzybów w zupie. Zupę dalej podgrzewamy i dodajemy posiekany szczypior od dymki, z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i siekamy go drobno, po czym też dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i masłem; całość mieszamy.
Wykładamy zupę na talerze, posypując uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i posiekanym szczypiorem; polewamy kroplami oleju z pestek dyni
Sentymentalny powrót w lata dzieciństwa ,każde dziecko lubi rurki z kremem.
Odsłon: 16212
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 77
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 81
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 77
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 81
Składniki
Kurki płuczemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i siekamy na desce na kawałki. Białe części dymki i 3 obrane pomidory także siekamy na kawałki. W garnku przesmażamy na oliwie kurki i cebulę, dodajemy posiekane pomidory i gałązki tymianku. Kiedy płyn odparuje, dorzucamy kawałki sera gorgonzola, a kiedy ser się rozpuści dodajemy śmietankę i wywar.
Kiedy całość się zagotuje, zestawiamy z ognia i miksujemy, ale nie na gładko – dobrze jest widzieć kawałki grzybów w zupie. Zupę dalej podgrzewamy i dodajemy posiekany szczypior od dymki, z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i siekamy go drobno, po czym też dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i masłem; całość mieszamy.
Wykładamy zupę na talerze, posypując uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i posiekanym szczypiorem; polewamy kroplami oleju z pestek dyni
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 43
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 29