Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kurkowy trwa, więc trzeba go w pełni wykorzystać. Niestety w lasach sucho, więc musieliśmy kupić od zawodowych grzybiarzy.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1160
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1571
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1160
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1571
Składniki
Kurki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą i pokrojoną w paski marchewką dusimy na maśle. Do grzybów wlewamy gorący bulion, gotujemy kilka minut, wrzucamy makaron i gotujemy do jego miękkości. Całość zabielamy śmietaną, dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.