Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kurkami po myśliwsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Kurki opłucz, zalej szklanką wody, posól i gotuj 15 minut. Wywar z grzybów zlej do naczynia, a grzyby odsącz na sitku. Boczek i obraną cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę.
Kurki podsmaż na maśle, na średnim ogniu, po czym przełóż do innego naczynia. Cebulę i boczek oprósz mąką i usmaż na tłuszczu ze smażenia grzybów.
Następnie dodaj wywar z grzybów, bulion i sherry. Całość dobrze wymieszaj i zagotuj. Pod koniec gotowania wrzuć kurki i wlej śmietanę, doprowadź do wrzenia. Przed podaniem posyp majerankiem.Źródło: Na żywo