Zupa z łososiem
Składniki
- 500 g filetów z łososia ze skórą
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- por (biała część)
- 4 ziemniaki
- 1,25 l bulionu warzywnego
- łyżka sosu rybnego
- łyżeczka masła klarowanego
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały
Składniki
- 500 g filetów z łososia ze skórą
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- por (biała część)
- 4 ziemniaki
- 1,25 l bulionu warzywnego
- łyżka sosu rybnego
- łyżeczka masła klarowanego
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały

Etapy przygotowania
Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,dodajemy łososia ze skórą ,ziele angielskie ,sos rybny i gotujemy do miękkości warzyw. Łososia wyjmujemy ,usuwamy skórę. Kawałki ryby ponownie wrzucamy do zupy ,zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4353

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1091

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 604
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4353

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1091

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 604



Składniki
- 500 g filetów z łososia ze skórą
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- por (biała część)
- 4 ziemniaki
- 1,25 l bulionu warzywnego
- łyżka sosu rybnego
- łyżeczka masła klarowanego
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały
Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,dodajemy łososia ze skórą ,ziele angielskie ,sos rybny i gotujemy do miękkości warzyw. Łososia wyjmujemy ,usuwamy skórę. Kawałki ryby ponownie wrzucamy do zupy ,zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.