Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z marchwi z orzechową posypką"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Rozgrzej w garnku olej. Smaż na nim posiekane: cebulę, czosnek i paprykę jalapeno, aż się zrumienią. Pod koniec dodaj imbir i przyprawy. Zalej wodą, wrzuć obraną pokrojoną marchew. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
Zmiksuj zupę, dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
Posiekaj orzechy ziemne. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć orzechy, wiórki kokosowe, dodaj sól do smaku. Smaż, aż posypka się zrumieni i będzie chrupka.
Podawaj zupę z łyżką jogurtu, posiekanym rozmarynem i posypką orzechowo-kokosową.Źródło: Olivia