Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z marchwi z orzechową posypką"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Rozgrzej w garnku olej. Smaż na nim posiekane: cebulę, czosnek i paprykę jalapeno, aż się zrumienią. Pod koniec dodaj imbir i przyprawy. Zalej wodą, wrzuć obraną pokrojoną marchew. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
Zmiksuj zupę, dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
Posiekaj orzechy ziemne. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć orzechy, wiórki kokosowe, dodaj sól do smaku. Smaż, aż posypka się zrumieni i będzie chrupka.
Podawaj zupę z łyżką jogurtu, posiekanym rozmarynem i posypką orzechowo-kokosową.Źródło: Olivia