Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie z maślaków pierwszy raz robiliśmy taką zupę. Jednak ze świeżych grzybów jest najlepsza. Polecamy, palce lizać.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24404
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 328
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 376
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24404
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 328
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 376
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Masło roztapiamy, wrzucamy warzywa i grzyby do garnka, lekko oprószamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około 30, zalewamy 1 l wrzącej wody. Mąkę rozrabiamy z mlekiem, dodajemy do całości, wrzucamy kaszę, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez kwadrans (co jakiś czas mieszamy). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy liść lubczyku. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, wlewamy i dokładnie łączymy z zupą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.