Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z maślaków i podgrzybków.

Zupa z maślaków i podgrzybków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 5996

Aromatyczna i przesmaczna zupka,serdecznie polecam:)

Składniki

  • maślaczki świeżo zebrane,podgrzybki i inne pyszne grzybki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka z nacią
  • pieprz,sól
  • śmietana 12% 200ml
  • 6-7 łyżek makaronu gwiazdki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyścić grzyby.
    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,na to dodać pokrojone grzybki w kostkę lub inne części.
    Dusić do miękkości grzybków,pod koniec doprawić do smaku solą,pieprzem i czym lubimy.

    Obrać warzywa pokroić na części ,zalać wodą i gotować 20min.
    Wrzucić podsmażone grzybki,zagotować.
    Dodawać na gotującą zupkę makaron gwiazdki ,mieszając doprowadzić do gotowania.

    Gotować 5-7 min,po tym czasie śmietanę roztrzepaną z chochelką gorącej zupy dodać do wywaru.
    Zagotować ,doprawić do swojego smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń