Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa a'la chili con carne
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Mięso posyp solą i pieprzem, wymieszaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i przesmaż.
Cebulę obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wymieszaj. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Marchewki oczyść, pokrój w kostkę lub w plasterki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do zupy, Gotuj jeszcze około 5 minut.
Fasolkę oraz kukurydzę osącz z zalewy. Dodaj do zupy, posyp chili. Gotuj jeszcze około 3 minuty. Na koniec dodaj przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.