Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa a'la chili con carne
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Mięso posyp solą i pieprzem, wymieszaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i przesmaż.
Cebulę obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wymieszaj. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Marchewki oczyść, pokrój w kostkę lub w plasterki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do zupy, Gotuj jeszcze około 5 minut.
Fasolkę oraz kukurydzę osącz z zalewy. Dodaj do zupy, posyp chili. Gotuj jeszcze około 3 minuty. Na koniec dodaj przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.