Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale smaczna zupa z mięsem mielonym. Klika składników i mamy obiad. Zupa treściwa i rozgrzewająca, a tylko o tym marzę w zimowe popołudnia.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7967
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7967
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Składniki
Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać cebulę przekrojoną na pół, listki laurowe, ziele angielskie. Do gorącego wywaru dorzucić mrożonkę groszku i marchewki, na sam koniec puszkę kukurydzy i słoik przecieru pomidorowego. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki, nie żałować też ziół prowansalskich, bardzo podkreślają smak zupki. Jest ona bardzo prosta, ale sycąca.