Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z mięsem mielonym

Zupa z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 1783

Dodano:

Odsłon: 1493

Prosta, ale smaczna zupa z mięsem mielonym. Klika składników i mamy obiad. Zupa treściwa i rozgrzewająca, a tylko o tym marzę w zimowe popołudnia.

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego ( np.z łopatki)
  • mrożonka groszku i marchewki - 1 opakowanie
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula,
  • 2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • ostra papryka, zioła prowansalskie
  • olej do podsmażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać cebulę przekrojoną na pół, listki laurowe, ziele angielskie. Do gorącego wywaru dorzucić mrożonkę groszku i marchewki, na sam koniec puszkę kukurydzy i słoik przecieru pomidorowego. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki, nie żałować też ziół prowansalskich, bardzo podkreślają smak zupki. Jest ona bardzo prosta, ale sycąca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paninadeser 07 lutego Pyszna, rozgrzewająca i pożywna. Idealna na zimę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego Lubię takie zupy, gęste i pyszne :) Pycha, kradnę michę ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 06 lutego Podoba mi się, taki rodzaj gulaszowej. Super :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń