Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale smaczna zupa z mięsem mielonym. Klika składników i mamy obiad. Zupa treściwa i rozgrzewająca, a tylko o tym marzę w zimowe popołudnia.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1447
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 499
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1447
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 499
Składniki
Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać cebulę przekrojoną na pół, listki laurowe, ziele angielskie. Do gorącego wywaru dorzucić mrożonkę groszku i marchewki, na sam koniec puszkę kukurydzy i słoik przecieru pomidorowego. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki, nie żałować też ziół prowansalskich, bardzo podkreślają smak zupki. Jest ona bardzo prosta, ale sycąca.