Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa z mielonym mięsem to prawdziwy hit dla całej rodziny – sycąca, aromatyczna i niezwykle apetyczna. Mielona wołowina w połączeniu z warzywami tworzy bogatą kompozycję pełną smaku. Dodatek dwóch garści ryżu lub kaszy sprawia, że danie staje się jeszcze bardziej treściwe. Jeśli chcesz wzmocnić smak zupy, użyj grillowanej lub pieczonej papryki, podkręcając całość ulubionymi przyprawami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7506
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5124
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328230
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7506
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5124
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328230
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej, wrzuć mieloną wołowinę i podsmażaj (ok. 3-5 minut), rozbijając drewnianą łyżką.
Gdy mięso się zarumieni, przełóż je na talerz na pomocą łyżki cedzakowej, aby tłuszcz został w garnku.
Następnie wrzuć posiekaną w drobną kostkę cebulkę i przesmażaj 3-4 minuty. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, włoską przyprawę i płatki czerwonej papryki, smaż i mieszaj, aż do uzyskania przyjemnego aromatu (ok. 1 minuty).
Następnie dorzuć oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i znów przesmażaj 3-5 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki (lub obrane i pokrojone w kostkę świeże pomidory), wlej passatę i bulion. Dodaj także podsmażone mięso, dopraw solą i pieprzem.
Przykryj pokrywę, doprowadź zupę do wrzenia i gotuj ok.15 minut. Na koniec dodaj odsączoną z zalewy fasolę i gotuj ok. 10 minut. Nie musisz płukać fasoli po wyjęciu z puszki, dzięki czemu zupa przyjemnie się zagęści, a dodawanie śmietany lub zasmażki będzie już zbędne.
Gorącą zupę z mięsem mielonym przelewaj do miseczek, udekoruj natką pietruszki i podawaj. Świetnie smakuje samodzielnie lub z kromką świeżego pieczywa.