Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona młoda kapusta już ci się znudziła? Szukasz jakiegoś pomysłu na danie główne z użyciem warzyw? Zobacz nasz przepis na aromatyczną i jednocześnie lekką zupę z młodej kapusty.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 843
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7122
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8693
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 193
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 843
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7122
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8693
Składniki
Zagotuj bulion w dużym garnku. Marchewki i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z cukinią. Kapustę umyj, odkrój twarde części i poszatkuj. Wrzuć warzywa do gotującego się bulionu. Dopraw liściem laurowym i gotuj około 30 minut.
Po tym czasie dodaj passatę, dopraw solą i pieprzem.
Teraz posiekaj cebulę. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wrzuć cebulę i posól. Zeszklij, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj resztę masła, rozpuść i wtedy dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, robiąc zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Dopraw całość natką pietruszki i zagotuj.
Podawaj zupę z młodej kapusty na ciepło z dodatkiem pieczywa