Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona młoda kapusta już ci się znudziła? Szukasz jakiegoś pomysłu na danie główne z użyciem warzyw? Zobacz nasz przepis na aromatyczną i jednocześnie lekką zupę z młodej kapusty.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 38
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 121
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 38
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 121
Składniki
Zagotuj bulion w dużym garnku. Marchewki i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z cukinią. Kapustę umyj, odkrój twarde części i poszatkuj. Wrzuć warzywa do gotującego się bulionu. Dopraw liściem laurowym i gotuj około 30 minut.
Po tym czasie dodaj passatę, dopraw solą i pieprzem.
Teraz posiekaj cebulę. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wrzuć cebulę i posól. Zeszklij, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj resztę masła, rozpuść i wtedy dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, robiąc zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Dopraw całość natką pietruszki i zagotuj.
Podawaj zupę z młodej kapusty na ciepło z dodatkiem pieczywa