Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona młoda kapusta już ci się znudziła? Szukasz jakiegoś pomysłu na danie główne z użyciem warzyw? Zobacz nasz przepis na aromatyczną i jednocześnie lekką zupę z młodej kapusty.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67470
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67470
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Składniki
Zagotuj bulion w dużym garnku. Marchewki i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z cukinią. Kapustę umyj, odkrój twarde części i poszatkuj. Wrzuć warzywa do gotującego się bulionu. Dopraw liściem laurowym i gotuj około 30 minut.
Po tym czasie dodaj passatę, dopraw solą i pieprzem.
Teraz posiekaj cebulę. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wrzuć cebulę i posól. Zeszklij, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj resztę masła, rozpuść i wtedy dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, robiąc zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Dopraw całość natką pietruszki i zagotuj.
Podawaj zupę z młodej kapusty na ciepło z dodatkiem pieczywa