Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas kolejny dzień zupowy no cóż jesteśmy zwolennikami zup i tylko dlatego, jeżeli chcecie przepis zapraszam do odwiedzenia bloga
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać ogonki wieprzowe, marchew, suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną, ziela i liść, zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości ogonków. Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować do miękkości, jak ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości
Gdy kapusta dodana zmiękła dodać posiekany koper a następnie przygotowaną śmietanę rozprowadzoną z gorącym wywarem od zupy, zamieszać i lekko zagotować