Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z młodej kapusty
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3929
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1039
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34244
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3929
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1039
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34244
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, marchew w plasterki, kapustę poszatkować.
W sporym garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę razem dusić.
Do garnka przełożyć kapustę, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować około 15-20 minut.
Gdy warzywa są miękkie, zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, dodać posiekany koperek.