Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z młodej kapusty
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2864
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3392
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2864
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3392
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, marchew w plasterki, kapustę poszatkować.
W sporym garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę razem dusić.
Do garnka przełożyć kapustę, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować około 15-20 minut.
Gdy warzywa są miękkie, zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, dodać posiekany koperek.