Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z mrożonych warzyw i suszonych pieczarek.

Zupa z mrożonych warzyw i suszonych pieczarek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17437

Dodano:

Odsłon: 2544

Zupka wyszła bardzo smaczna,inna niż z samej warzywnej mrożonki lub z pieczarek:) Robię ją już drugi raz i zawsze widzę zachwyt w oczach:)

Składniki

  • Mrożona mieszanka warzywna 450g
  • Pieczarki suszone 2 spore garści
  • Suszone warzywa 1 garść
  • Makaron gwiazdki około 12 dkg
  • Cebula średnia
  • Masło 1 łyżka
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • wegeta,sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z mrożonych warzyw i suszonych pieczarek.

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę,wrzucić mrożone warzywa,suszone pieczarki oraz suszone warzywa.
    Gotować około 35min.
    Na gotującą zupę wrzucić makaron,mieszać do zagotowania by nie przywarł do dna garnka.
    Osobno na patelce podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i dodać do zupy.
    Gdy makaron jest już miękki rozrobić śmietanę z gorącą zupą,wlać i zagotować.
    Doprawić do smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń