Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z mrożonych warzyw i z mięsem z kury

Zupa z mrożonych warzyw i z mięsem z kury

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 7206

Dodano:

Odsłon: 254

Bardzo szybka, pożywna i pyszna zupa.

Składniki

  • -2 op. mrożonych warzyw-po 450 g. -500 g. filetów z kury
  • -2 łyżki tłuszczu do smażenia -150 ml. gęstej śmietany
  • -2 łyżki zasmażki z mąki, lub zupy fasolowej w proszku
  • -sól, pieprz,maggi w płynie(można ominąć) -ok.2 l.wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować składniki na zupę.

  2. Wlać do garnka wodę i zagotować.Mięso pokroić, przyprawić i podsmażyć.

  3. Mięso przełożyć do wrzątku i pogotować z 5 min.
    Dopiero dodać warzywa i gotować ok.10 min.
    Zupę zabielić śmietaną z zasmażką. Zagotować i przyprawić .
    Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń