Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkaloryczne źródło potasu, wapnia i witaminy A.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 223
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3883
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 223
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3883
Składniki
Kupiłam warzywa.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę i chili. Po chwili dodałam pokrojony czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pokrojone obrane pomidory. Przesmażyłam je około 10 minut.
Do garnka wlałam bulion- nie miałam go więc użyłam dwóch kostek warzywnych :D i 1 l wody. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i okrę. Z okry obcięłam szypułki i większe sztuki pokroiłam na plasterki lub wzdłuż. Całość gotowałam 25 minut- okra się nie rozpadnie. Okra sama w sobie puszcza kisiel, więc zupa sama się zagęści.
Na koniec sprawdziłam słoność, kwaśność i ostrość zupy- musi być też czosnkowa- w razie czego można docisnąć jeden ząbek. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną kolendrę. Smacznego :)