Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkaloryczne źródło potasu, wapnia i witaminy A.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 310
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2948
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 310
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2948
Składniki
Kupiłam warzywa.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę i chili. Po chwili dodałam pokrojony czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pokrojone obrane pomidory. Przesmażyłam je około 10 minut.
Do garnka wlałam bulion- nie miałam go więc użyłam dwóch kostek warzywnych :D i 1 l wody. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i okrę. Z okry obcięłam szypułki i większe sztuki pokroiłam na plasterki lub wzdłuż. Całość gotowałam 25 minut- okra się nie rozpadnie. Okra sama w sobie puszcza kisiel, więc zupa sama się zagęści.
Na koniec sprawdziłam słoność, kwaśność i ostrość zupy- musi być też czosnkowa- w razie czego można docisnąć jeden ząbek. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną kolendrę. Smacznego :)