Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkaloryczne źródło potasu, wapnia i witaminy A.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 38
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1043
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35019
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 38
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1043
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35019
Składniki
Kupiłam warzywa.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę i chili. Po chwili dodałam pokrojony czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pokrojone obrane pomidory. Przesmażyłam je około 10 minut.
Do garnka wlałam bulion- nie miałam go więc użyłam dwóch kostek warzywnych :D i 1 l wody. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i okrę. Z okry obcięłam szypułki i większe sztuki pokroiłam na plasterki lub wzdłuż. Całość gotowałam 25 minut- okra się nie rozpadnie. Okra sama w sobie puszcza kisiel, więc zupa sama się zagęści.
Na koniec sprawdziłam słoność, kwaśność i ostrość zupy- musi być też czosnkowa- w razie czego można docisnąć jeden ząbek. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną kolendrę. Smacznego :)