Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezkaloryczne źródło potasu, wapnia i witaminy A.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 561
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1843
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 561
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1843
Składniki
Kupiłam warzywa.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę i chili. Po chwili dodałam pokrojony czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pokrojone obrane pomidory. Przesmażyłam je około 10 minut.
Do garnka wlałam bulion- nie miałam go więc użyłam dwóch kostek warzywnych :D i 1 l wody. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i okrę. Z okry obcięłam szypułki i większe sztuki pokroiłam na plasterki lub wzdłuż. Całość gotowałam 25 minut- okra się nie rozpadnie. Okra sama w sobie puszcza kisiel, więc zupa sama się zagęści.
Na koniec sprawdziłam słoność, kwaśność i ostrość zupy- musi być też czosnkowa- w razie czego można docisnąć jeden ząbek. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną kolendrę. Smacznego :)