Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa za pomocą której na talerzu zderzają się dwa temperamenty smakowe: z północy i z południa. Inaczej kapuśniak ,ale mocno podrasowany. Musicie koniecznie tego spróbować.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 362
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 362
Składniki
Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszystko jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietanę z mąką ziemniaczaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.