Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa za pomocą której na talerzu zderzają się dwa temperamenty smakowe: z północy i z południa. Inaczej kapuśniak ,ale mocno podrasowany. Musicie koniecznie tego spróbować.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2034
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1205
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2329
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2034
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1205
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2329
Składniki
Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszystko jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietanę z mąką ziemniaczaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.