Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa za pomocą której na talerzu zderzają się dwa temperamenty smakowe: z północy i z południa. Inaczej kapuśniak ,ale mocno podrasowany. Musicie koniecznie tego spróbować.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Składniki
Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszystko jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietanę z mąką ziemniaczaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.