Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam chyba prostszej zupy, a jednocześnie bardzo sycącej i smacznej niż zupa parówkowa z papryką w sosie pomidorowym. Tutaj wzbogacona ziemniakami, które jak wiemy, idealnie odnajdują się w plenerowych zupach i zawsze łatwo je przemycić. Błyskawiczna do przygotowania, bije na głowę odgrzewane fasolki z pomidorami z puszki! Dorzucisz jeszcze kilka pieczarek i cebulkę, a zupa wyjdzie znakomita.
patelnia, garnek, nóż, łyżka kuchenna
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Pieczarki pokrój na plastry, cebulę w kostkę. Por pokrój w plastry (opcjonalnie). Marchewkę pokój również w plasterki. Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa na chwilę odstaw, za chwilę się przydadzą. Opcjonalnie możesz dołożyć pokrojony w plastry por. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę.
Czas na przygotowanie parówek. Parówki przekrój na 2-3 cm kawałki i również na chwilę odłóż.
Na patelnię dodaj masło i smaż cebulkę przez ok. 3-4 minut do zarumienienia. Dodaj plasterki pieczarek i marchewki, a na koniec paprykę. Dopraw solą i pieprzem. Gdy cebulka się już zeszkli, a pieczarki zmiękną, wrzuć na patelnię pokrojone wcześniej parówki i przemieszaj. Mają się jedynie delikatnie podpiec. Odczekaj, niech się smaki przegryzą ze sobą, a w międzyczasie zagotuj garnek z przygotowanymi wcześniej ziemniakami.
Jeżeli nie chcesz użyć osobnego garnka do gotowania ziemniaków, to najlepiej zaopatrzyć się w ten przynajmniej 5 l. Tak będzie łatwiej, aby przerzucić składniki. Ziemniaki przełóż do wody, dodaj soli, po kilku minutach dołóż wszystkie składniki z patelni. Zupa jest błyskawiczna w przygotowaniu, ponieważ wszystkie składniki, poza podsmażonymi wymagają niedługiego przygotowania.
Do garnka z ziemniakami przerzuć wszystkie przygotowane wcześniej składniki. I następnie dodaj passatę pomidorową. Dodaj soli, pieprzu oraz majeranku.