Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w orientalnym stylu z kurczakiem, pędami bambusa, pastą miso i makaronem ryżowym.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Składniki
Kurczaka i paprykę kroimy w paseczki, marchew w słupki, pieczarki w plastry. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na cienkie plasterki. Mięso i warzywa zalewamy wodą, dodajemy suszoną papryczkę i liście limonki kafir. Gotujemy na małym ogniu 20-25 minut od zawrzenia wody. W tym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron wykładamy do miseczek. Zupę zdejmujemy z ognia. Dodajemy pastę miso i mieszamy (pasta nie powinna się gotować). Przyprawiamy do smaku. Sól nie będzie konieczna, bo pasta jest bardzo słona. Gorącą zupą zalewamy makaron. Posypujemy sezamem.