Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w orientalnym stylu z kurczakiem, pędami bambusa, pastą miso i makaronem ryżowym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Kurczaka i paprykę kroimy w paseczki, marchew w słupki, pieczarki w plastry. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na cienkie plasterki. Mięso i warzywa zalewamy wodą, dodajemy suszoną papryczkę i liście limonki kafir. Gotujemy na małym ogniu 20-25 minut od zawrzenia wody. W tym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron wykładamy do miseczek. Zupę zdejmujemy z ognia. Dodajemy pastę miso i mieszamy (pasta nie powinna się gotować). Przyprawiamy do smaku. Sól nie będzie konieczna, bo pasta jest bardzo słona. Gorącą zupą zalewamy makaron. Posypujemy sezamem.