Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w orientalnym stylu z kurczakiem, pędami bambusa, pastą miso i makaronem ryżowym.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 694
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 440
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 304
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 694
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 440
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 304
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Składniki
Kurczaka i paprykę kroimy w paseczki, marchew w słupki, pieczarki w plastry. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na cienkie plasterki. Mięso i warzywa zalewamy wodą, dodajemy suszoną papryczkę i liście limonki kafir. Gotujemy na małym ogniu 20-25 minut od zawrzenia wody. W tym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron wykładamy do miseczek. Zupę zdejmujemy z ognia. Dodajemy pastę miso i mieszamy (pasta nie powinna się gotować). Przyprawiamy do smaku. Sól nie będzie konieczna, bo pasta jest bardzo słona. Gorącą zupą zalewamy makaron. Posypujemy sezamem.