Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa którą zrobimy w 20 minut. Jest lekka, pożywna z pieczarkami i warzywami. Polecam do niej grzanki domowe. Moja wersja na ostro bo taką lubię.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 105
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35658
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 105
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35658
Składniki
Por kroje w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Marchew, ziemniaki obieram, i kroję.
Dodaję do pora i przesmażam razem, dodaję paprykę która kroję w paski.
Pieczarki myję, i kroję w talarki i przesmażam osobno na patelni, doprawiam, sola, pieprzem.Dodaje do warzyw, wlewam bulion , dodaję ziele i i liście laurowe, chili i gotuje na wolnym ogniu około 10-15 minut.
Śmietanę wlewam do miski, dodaję żółtko , mieszam i wlewam do zupy. Już nie zagotowuję. Doprawiam, podaję z koperkiem.