Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z pieczarkami,kapustą pekińską i warzywami.

Zupa z pieczarkami,kapustą pekińską i warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18057

Dodano:

Odsłon: 2340

Lekka i bardzo smaczna:)

Składniki

  • Marchewki 2 szt.
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • pieczarki 20dkg
  • kapusta pekińska 1/2 małej główki
  • kiełbasa 15dkg
  • śmietanka 30% 100ml
  • masło 2 łyżki
  • majeranek duża szczypta
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • pieprz i sól
  • makaron gwiazdki 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z pieczarkami,kapustą pekińską i warzywami.

Przygotowanie

  1. Jarzyny pokroić w kostkę ,pieczarki w grubsze talarki i usmażyć na maśle.Gdy gotowe podlać wodą.Dodać kapustę pokrojoną w paski.
    Osobno podsmażyć pokrojoną kiełbasę jaką mamy dorzucić do zupy.
    Na gotującą zupę wspypać 2 łyżki makaronu gwiazdki i gotować około 10min.Pod koniec dodać przyprawy oraz śmietankę,zagotować i doprawić do smaku.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń