Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z upieczonych wcześniej warzyw sprawia, że smak jest o wiele bogatszy . Polecam.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 96
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 96
Składniki
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim pokrojone warzywa.Oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem. Piec w 200 stopniach przez 30 minut, Boczek pociąć w "zapałkę" i mocno zrumienić. Odsączyć z tłuszczu i odstawić. W osobnym garnku zagotować bulion. Dodać upieczone warzywa i gotować do miękkości. Dołożyć ugotowane wcześniej ziemniaki,koncentrat i serki topione. Całość doprowadzić do zagotowania. Zmiksować.Ponownie wstawić na kuchenkę. Przygotować ciasto na lane kluseczki. Jajka rozmieszać z mąką i odrobiną soli. Wlewać cienką strużką na gotującą się zupę.Wlać słodką śmietanę. Na środku talerza z zupą - ułożyć zrumienione paski boczku. Udekorować natką pietruszki.