Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z upieczonych wcześniej warzyw sprawia, że smak jest o wiele bogatszy . Polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 29
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 29
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim pokrojone warzywa.Oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem. Piec w 200 stopniach przez 30 minut, Boczek pociąć w "zapałkę" i mocno zrumienić. Odsączyć z tłuszczu i odstawić. W osobnym garnku zagotować bulion. Dodać upieczone warzywa i gotować do miękkości. Dołożyć ugotowane wcześniej ziemniaki,koncentrat i serki topione. Całość doprowadzić do zagotowania. Zmiksować.Ponownie wstawić na kuchenkę. Przygotować ciasto na lane kluseczki. Jajka rozmieszać z mąką i odrobiną soli. Wlewać cienką strużką na gotującą się zupę.Wlać słodką śmietanę. Na środku talerza z zupą - ułożyć zrumienione paski boczku. Udekorować natką pietruszki.