Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z upieczonych wcześniej warzyw sprawia, że smak jest o wiele bogatszy . Polecam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19312
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19312
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1715
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim pokrojone warzywa.Oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem. Piec w 200 stopniach przez 30 minut, Boczek pociąć w "zapałkę" i mocno zrumienić. Odsączyć z tłuszczu i odstawić. W osobnym garnku zagotować bulion. Dodać upieczone warzywa i gotować do miękkości. Dołożyć ugotowane wcześniej ziemniaki,koncentrat i serki topione. Całość doprowadzić do zagotowania. Zmiksować.Ponownie wstawić na kuchenkę. Przygotować ciasto na lane kluseczki. Jajka rozmieszać z mąką i odrobiną soli. Wlewać cienką strużką na gotującą się zupę.Wlać słodką śmietanę. Na środku talerza z zupą - ułożyć zrumienione paski boczku. Udekorować natką pietruszki.